Arkisto » syyskuu 26th, 2013«

Tänään pannaan pystyyn Riihisaaressa, Savonlinnassa, uusi valokuvanäyttely. Savonlinnan Fotokerho on ahkeroinut jo kohta vuoden päivät projektin parissa. Itse en ole savonlinnalainen, mutta olen kuitenkin voinut ottaa osaa projektiin.

Timo Auvinen ja Hannu Luostarinen ovat olleet projektin vetäjät. Minua on hämmästyttänyt kaikkein eniten kuvat vanhasta Savonlinnasta, joita Timo on meille näyttänyt.  Savonlinna on ollut kaunis pieni kaupunki. Pitsihuvilat, sillat, tervahöyryt ovat tuoneet kaupungille satukirjamaisen ilmeen. Nyt siitä on jäljellä vain ripaus.

 

Mielestäni nykyarkkitehtuurikin voi olla upeaa. Rakennusten sijoittelu, puistot, torit ja kulkuväylät luovat kaupungeissa mielenkiintoisia  kokonaisuuksia, joissa ihminen liikkuu mielellään. Savonlinnan keskustassa on haasteita. Pikkukaupunkimaisuutta ei pitäisi pelätä, koska se on se juttu – herttaisuus kaikenkaikkiaan.

Menemme siis tänään museolle näyttelyä pystyttämään ja maanantaina ovat avajaiset. Sunnuntaina loppuu Helsingin Akvart näyttely. Tämän vuoden näyttelyt alkavat olla putkessa. Vielä on kuitenkin yksi. Ja se on Mikkelissä marraskuussa alkava valokuvauksen aluenäyttely. Ilmottauduin sinnekin. Ja siihen näyttelyyn tulee Maan ja Veden Väkeä. Ominta, mitä ikinä olen tehnyt.