Arkisto » lokakuu 25th, 2017«

Viime viikonlopun vietin Helsingissä kulttuurin parissa. Aivan ensimmäinen kohde oli Kaupungintalo, jonne menin Seurasaaren Joulupolku-kokoukseen. Aloin lopulta todella ymmärtää miten isosta ja nopeasta tapahtumasta on kyse. Olen mukana!

Perjantaina kuljeskelin Kansanrunousarkiston, Valtion Arkiston, Ateneumin, Hakasalmen Huvilan ja Taidehallin kautta. Ateneumissa oli menossa Ankallisgallerian näyttelyä ja sen me katsoimme yhdessä lapsenlapseni kanssa. Taidehallin avajaiset ystävättäreni kanssa. Siellä oli väkeä! Ja miten hieno näyttely Åke ja Karin Hellmannin ”Jaettu ateljee” on. Karin Hellman on ollut aikansa uranuurtaja. Hänen kollaaseissaan oli taitoa, huumoria ja rakkautta.  Ja vielä upeaa: Hakasalmen huvilan hieno 100-vuotiaiden suomalaisten valokuvanäyttely oli vaikuttava. Ja he kaikki satavuotiaat olivat olleet avajaisissa. Kuten Åke Hellmankin oli. Miten kunnioitettavaa ja koskettavaa!

Tänään kotona lämmittämässä tupaa ja tutkailemassa tuntoja kaiken kaupungissa koetun jälkeen.

Helsingissä oli sään puolesta mahtavaa. Ihan kuin ennenvanhaan: aurinko paistoi siniseltä taivaalta, eikä tuullut. Istuin lounaalla Valtion Arkiston kahvilassa ja nautin olostani täysin rinnoin ja  illalla Lasipalatsin kahvilassa lasillisella kaupungin vilinässä.