Lauantaina 9.6. avasimme Rantasalmen kesän ja Emil Tolvasen näyttelyn Rantasalmella. Tilaisuus oli mukava, leppoisa, runsas ja viihdyttävä. Museon näyttely sai valtavan hyvän palautteen. Sermit oli uudistettu paikkaan sopiviksi Rantasalmen työvalmennuksen toimesta. Ne olivat todella näyttelyn a ja o. Raija Niemi pistäytyi näyttelyssä ja vasta kun sanoin, ymmärsi että ne on ne sermit vanhat, jotka olivat kamalat aiemmin. Emilin kuvat puhuttelevat ihmisiä. He katselevat sydämellään ja ymmärtävät kuinka mahtava valokuvaaja Emil on ollut.

Tunnen itseni etuoikeutetuksi kun sain tehdä sekä kirjan että ne näyttelyt, jotka olen jo tehnyt.

Toivon, että Rantasalmelle suuntaavat turistit ja kesärantasalmelaiset tulevat museolle sankoin joukoin katselemaan ja ehkä tunnistamaan sukulaisiaan tai tuttaviaan. Ilolla otamme vastaan kaiken tiedon, jonka saamme, sillä se on kansanperinnettä ja aitoa historiaa Rantasalmelta.

Ikkunasta näkyy juuri upea sateenkaari: Äsken satoi ja ukkosti, nyt on jo tyyntynyt. Mitä kesääni kuuluu? Tänä kesänä ei paljon muuta kuin kesästä nauttimista. Nyt otan kamerani ja lähden vangitsemaan saateenkaaren, jos se on mahdollista.

Ei kommentointia.