Pihassani vierailee tuon tuosta, vuodesta toiseen, Pihasieppo. Pihasieppo on kiinnostunut tavaroistani, varsinkin vanhoista työkaluista. Pihasiepolle kelpaa myös termoskannu, veneen hankaimet (irroitetaan ruuvimeisselillä), vesiletkun suihkuosa, kuokat ja kirveet, puhumattakaan kassaroista ja sirpeistä. Viimeksi Pihasieppo tarvitsi kaksi vanhaa uuninluukkua ja vei ne. Tämä olento tarkkailee kulkemisiani ja kun poistun kotoani, käy hakemassa tarvitsemansa. Olen ilmoittanut poliisille. Minulla on myös riistakamera, mutta en ole vielä onnistunut saamaan kuvaan tätä ”otusta”.

Ennen aikaan kodissani ei ollut lukkoa, vain luuta ovella. Sisään oli hyvä päästä talvikylmällä, jos tuli pitkien matkojen takaa eikä talonväki ollut paikalla. Olen tottunut sellaiseen, etteivät ihmiset vie toisten tavaroita. Toisaalta tiedän kleptomaanit, jotka ovatkin sitten asia sinänsä. Olin nuorena töissä Tallbergin Julianassa ja siellä meille kerrottiin eräästä suvun jäsenestä, jolla oli sairaalloinen tarve varastaa.

Onko Porosalmen Pihasiepolla kenties kleptomaanin tavat?

 

Ei kommentointia.