Hämmästyttävää miten nopeasti kukat nousevat maasta. Aamulla on kova hanki pakkayön jälkeen; iltapäivällä maa on sulanut ja muutama krookus on jo kukassa. Tänään niitä on jo monta kymmentä! Istuttelin syksyllä uusia sipuleita siinä toivossa, että saisin uuden kukkamaan aitan nurkalle. Niinhän siinä kävi, että ainakin jotkut ovat nousseet, mutta minne joutuivat narsissit; niitä ei ole toistaiseksi yhtään?

Keväällä on oltava tarkkana, ettei väsytä itseään liiaksi maatöillä. Haravoida pitäisi siellä ja täällä, mutta sitten kun sen aloittaa ei osaakaan lopettaa ajoissa ja niinpä luita sitten kolottaa yöllä. Tänäänkin olen menossa vielä haravoimaan ja sitten lämmitän saunan ja vain nautin kevään äänistä; puron solinasta, lintujen laulusta, auringon iltalämmöstä ja tietysti pölyt pyyhkivästä saunasta. Ainahan pitää olla myös palkinto ahkeroinnin jälkeen.

Ei kommentointia.