Kososen bussilla Tukholmaan ei ollut hullumpi ajatus. Yön aikana ennen lähtöä oli luvassa lumisadetta jopa 30cm, mutta onnekseni ei satanut aivan niin paljon. Sää ei ollut kuitenkaan keväinen yhtään. Kallislahdesta bussiin kyytiin ja matka alkoi mukavasti. Ystäväni tuli matkaan Mikkelistä. Ajon aikana Helsinkiin aurinkokin näyttäytyi.

Oi miten ihanaa oli astua laivaan ja seurata keulabaarista laivan irtautumista rannasta. Avomeri! Tuttu Lauttasaaren ajoilta. Lokit! Aurinko! Kaikki kevätretken osa-alueet olivat paikallaan. Matkaa mainostettiin tanssiristeilynä ja niinpä myös tanssimme. Menomatkalla vain vähän, jotta jaksaisimme kulkea Tukholmassa. Kososen bussi vei meidät halukkaat keskustaan, josta oli lyhyt matka kävellä Kansallismuseoon. Siellä olin käynyt viimeksi päivänä, jona juhlittiin museon 200-vuotis päivää. Se olikin varsinainen juhlapäivä; olin varmaan lähes ainoa turisti, joka kehtasi käydä kysymässä sisäänpääsyä. Carl Larssonin näyttely avattiin samalla. Kunkkuparikin oli käynyt, mutta lähtenyt jo pois. Ruotsin Kansallismuseon johtaja on suomalainen.

Museo on upea ja sen näyttelyt myös. Mikä aarteiden paljous! Mutta turisti, jolla on aikataulu, joutuu kiiruhtamaan näyttelyn läpi nopeasti, jos sen aikoo nähdä suurinpiirtein kokonaan. Jag talade svenska hela tiden och det var skönt därför att jag kunde ännu liten! Kahvilan voileivät ja ihana kahvi virkistivät matkalaisia näyttelyn lomassa. Onhan Kansallismuseon näyttely myös osa suomalaisten historiaa. Tukholmassa oli muuten tavattoman kylmää.

Kotimatkalla ensin spa-osastolle lepuuttamaan jalkoja ja sitten tanssimaan oikein kunnolla. Upea italialainen show aloitti illan ja sen jälkeen alkoi oikea Abba pyöritys. Tanssimme koko illan viimeiseen tappiin saakka. Ehkä en enää koskaan enää jaksa, mutta nyt vielä jaksoin sydämeni kyllyydestä.

Matka oli ihana! Se oli kevätretki! Tukholmaan pitäisi mennä ainakin kerran vuodessa. Sen museot ovat upeat ja moneen on vapaa pääsy. Syksyllä ennen kuin kaikki jäätyy pitäisi lähteä nauttimaan elokuun tunnelmista laivalla.

Ei kommentointia.