Edessä häämöttää Akvarelliyhdistyksen tiloissa Akvartissa yhteisnäyttely. Olen ollut liian kiireinen panostamaan täysillä näyttelyyn, mutta nyt alkaa olla aikaa viimeistelyyn. Onneksi.

Olen aikeissa tuoda näyttelyyni Taigahirveni. Professori Saara Lilja, joka asui Urheilukadulla teki puueläinten tutkijasta Horatius Heiskasesta kuolemattoman tiedetoimituksen esitelmässään 1.4.1967. Ystäväni Saara popularisoi antiikin aikoja radioesitelmissään. Enpä olisi uskonut, että täysin fiktiivinen tutkijaystävmme Horatius saisi kunnian olla Saaran esitelmän kohteena. Täydestä (tai melkein täydestä meni) meni, koska Saara kertoi esitelmän jälkeen joidenkin ihmisten hänelle soittaneen ja ihmetelleen, että pitää sen olla erityinen tutkijan taival.

Horatius tuli mukaan tilanteessa, jossa taigahirvien esi-isien puuluut löytyivät Haukiveden rannoilta. Eivätkä pelkästään ne, vaan oli havaittavissa, että puuluissa löytyi myös esihistoriallisten taigahirvien aikalaiseläimiä. Tutkija meiltä puuttui; näyttely oli muutoin valmis.

Siltä seisomalta ystäväni Juha lähti ja palasi seuraavana päivänä mukanaan kaivamansa tiedot tutkijastamme Horatiuksesta.

Näyttely Akvartissa on kunnianosoitus pelottomalle professori Saara Liljalle ja ystävälleni Juha Rämölle, jotka avasivat minulle uusia polkuja taiteilijana ja antoivat vaatimattomille puuluueläimilleni elintilaa ajatuksissani.Rämölle

Ei kommentointia.