Arkisto » toukokuu 30th, 2012«

Tällaiselta se sitten näyttää ennen niin kamala voimia vievä ruskea seinä. Maali on olevinaan aika harmaa, mutta tässä huoneessa vaalean keltaisen seinän naapurina, seinä onkin sinertävä. Olen kuitenkin siihen tyytyväinen. Väri rauhoittaa ja laajentaa tilaa. Huoneeseen on mukava tulla. Selkeä.

Maalasin samalla värillä pikkuhuoneen. Huone oli ollut varsinainen tapahtumapaikka; seinät olivat mistä ruskeat, mistä rikki, pohjana kuitenkin kellertävä maali. Valokuvassa väri näyttää sinertävältä, mutta paikan päällä hennosti sinivioletilta. Minusta se sopii sekin, koska talo on venäläisen kauppias Ivanoffin rakentama ja väri, mielestäni, vivahtaa venäläiseltä.

Naulanreikiä, isoja ja pieniä niitä on riittänyt paikottavaksi. Nämä reiät meinasin jättää paikkomatta ja peittää seinän kaapilla, mutta loppujen lopuksihan sitä ei tiedä tuleeko se kaappi ollenkaan tähän, joten nämäkin reiät paikoin ja tulen maalaamaan. Vielä keittiön seinät on korjailtava. Voin vakuuttaa, että siellä niitä on reikiä ja monttuja. Kuukausi on vielä aikaa ennen avaamista, joten eiköhän sitä senkin homman ennätä tehdä.

Taigahirvet odottavat pääsyä kirkonkylälle. Sarvet ovat vielä hakusessa ja toiselta vielä pääkin tässä vaiheessa. Mutta hirviä on viisi ja yksi on ihan pikkuinen ”Lilli”. Viime viikolla näin pihassani oikean hirviemon vasansa kanssa. Ne seisoivat pitkään rannassa. Etsin kameraani tovin ja ennätin ottaa niistä valokuvankin. Tuntui upealta olla läsnä.