Arkisto » kesäkuu 1st, 2012«

Eilen aamulla tullessani aikaisin talolle ja jättäessäni oven auki, ensimmäinen koputtaja oli Veijo Oinonen.  Työpajan porukka tuli korjaamaan ulko-ovea, joka ei helposti potkimatta auennut. Samantien he  laittoivat talon päätyyn suojalevyn rikkonaisen ikkunan paikalle. Aiemmin pihamaakin oli siivottu. Lauri Pulkkinenkin tuli paikalle katsomaan.  Minulle tuli hyvä tunne; meitä autetaan talon kunnostuksessa.

Tänään alan tutkailla kotosalla töitä, joita laitan näyttelyyn. Homma ei ole ihan helppo, koska kaikenlaisia töitä on kosolti ”nurkissa”. Jyrytän aluksi itse ja sen jälkeen pyydän kriittisiä ystäviäni arvioimaan työt.

Kohtalon puu on vanha mutta tärkeä työ minulle. Näin sen unessa. Se oli valtava puu täynnä hedelmiä, jotka kaikki olivat terveitä ja tuoksuvia.Mahtiuni.

Usvattaret ovat unenomaisia muistoja. Lahtemme oli niitä aina täynnä, kun sää kylmeni ja he nousivat järvestä.  Tämäkin työ tulee näyttelyyn.

Metsänneidot ovat viime vuodelta. He käväisivät Akvartin näyttelyssä Helsingissä. Onneksi eivät menneet siellä kaupaksi, koska nämä työt sopivat juhlanäyttelyyni hyvin.