Arkisto » kesäkuu 13th, 2012«

Lumi toi Taigaan omat kangaspuunsa. Ne toivat tullessaan oman tunnelmansa. Muistuivat mieleen äidin ja mummon kutomiset. Meillähän oli kotona pellavaiset lakanat, verhot, pyyheliinat ja pöytäliinat. Äiti ennätti vielä  kutoa villaisia sängynpeitteitä, vällyn päällisiä, hevosten loimia jne. Kaikki ovat kuluneet pois, paitsi joitakin pellavaisia juhlaliinoja on vieläkin olemassa.

Sen lisäksi olemme järjestelleet yhä edelleen paikkoja Taigassa ja maalanneet joitakin kirpputorilta jääneitä ”huonekaluja”. Keltainen taso muuttui harmahtavaksi kuten iso hyllystökin. Nyt ”kauppahuoneemme” on valmis.Sain naapuriltani Violalta ruusupavun taimia, jotka istutin Taigan seinänvierustalle. Mielenkiintoista seurata niiden kasvua. Vanhoissa perhekuvissa potretit ovat usein otettu ruusupavut taustanaan. Saapa nähdä onko meidän ruusupavut niin upeat, että kelpaavat potrettien taustalle.

Tänään teimme ison työn, mutta kamera jäi kotiin, joten kuvat tulevat jälkijunassa. Talo on kutakuinkin kunnossa; näyttelyn järjestäminen alkaa.