Arkisto » maaliskuu, 2013 «

Kun katselen ikkunastani ulos tänään; päivä on harmaa ja tuulee. Eilen oli vielä pakkasta, tänään nollakeli. Olisi syytä maalata akvarellejä. Odotan muka inspiraatiota mutta minun kohdallani on vain aloitettava ja inspiraatio syntyy tehdessä. Olen joutunut paljonkin mietiskelemään sitä onnea, että voin vielä maalata, valokuvata ja osallistua näyttelyihin. Taide pitää yllä mielenkiintoa elämää kohtaan. Sen avulla voin käyttää huumoriani, pohtia synkkiä syviä, nauttia valosta.

Tänään menen Savonlinnan Fotokerhoon. Fotokerho on ollut minulle tavattoman tärkeä. Tapaan siellä mukavia, taitavia ihmisiä, tiukkaa huumoria ja lämpöä. Kerhon naisten kanssa tulemme suunnittelemaan näyttelyn HerkkuPekkaan. Sekin tuntuu arvokkaalta ja mukavalta. Kaikki me olemme erilaisia valokuvaajia.

Sen lisäksi ”Muuttuva Savonlinna”  näyttely työllistää meitä kaikkia. Vanhat valokuvat Savonlinnasta, joita Timo Auvinen on näyttänyt meille,  ovat kertoneet Savonlinnan kauneudesta. En olisi ikinä uskonut kuinka upeita taloja siellä on ollut. Ja miten hienoja valokuvaajia. Heille suuri kunnia.

 

 

Tänään menen hakemaan Taigahirvet HerkkuPekasta. En ole kuuullut näyttelystä mitään sen jälkeen, kun ne romahtivat heikon liimauksen takia alas.

Aina on hauskaa ja jännittävää lukea vieraskirjasta kommenteja. Tosin harvat viitsivät juurikaan edes nimeään kirjoittaa, mutta kuitenkin sitä odottaa jotakin viestiä.

Kevätaurinko on sulostuttanut pimeän jakson jälkeen elämäämme myös Savossa. Talvi oli leuto, mutta pimeys on rassannut varmasti jokaista. Eilen siniset varjot valkoisella kimaltavalla hangella muistuttivat vanhoista maalauksistani; koivuista ja keväthangista. Josko vielä?

Näyttelyt jatkuvat. Seuraavana lienee ”Naisten näyttely” HerkkuPekassa. Me Savonlinnan Fotokerhon naiset saamme laittaa töitämme esille.  Se on ensimmäinen vain naisten näyttely. Kiinnostavaa.