Arkisto » marraskuu, 2014 «

Tietokoneen emolevy hajosi juuri ennen näyttelyä; joitakin kuvia katosi, mutta näyttelyyn sain sopivat valokuvat. Koska tietokone hajosi, minun piti muistaa myös kaikki osoitteet uuteen koneeseen. Olin unohtanut webmailin tärkeän salasanan, koska yleensä vain kirjauduin omalta koneelta siään yhdellä napin painalluksella. Pyysin sisareni apua, joka oli luonut nämä sivutkin. Sisar kertoi, että blogiini oli tullut 25 000 kommenttia, jotka sanoi poistaneensa kaikki. Vasta silloin muistin miksi lopetin blogiin kirjoittamisen – kommenttien takia. En vain jaksanut tai ehtinyt silloin, kun niitä alkoi siunaantua, etsiä ratkaisua. Useimmat olivat samasta oudosta osoitteesta.

Mutta näyttelyyn! On ollut upeaa kuulua Savonlinnan Fotokerhoon. Olemme tutustuneet toisiimme monin tavoin: valokuvien kautta, opiskelun myötä, näyttelyitä tehdessämme. Olikin helppo lähteä mukaan näyttelyä rakentamaan. Kaikki, joka ikinen sai laittaa kolme omaa tärkeäksi katsomaansa valokuvaa Riihisaaren isoon näyttelytilaan. Pelkäsin, edellistä fotokerhon näyttelyä muistellen, että näyttelystä tulee aika tylsä.

Mutta ei! Tällä kerralla näyttely on eloisa, rikas ja siitä huolimatta katsottava.

Avajaiset olivat myös onnistuneet. Porukkaa tuli tilan täydeltä. Puheet olivat sopivan pitkiä ja ansioituneita valokuvaajia muistettiin merkein.

Hannu Luostarinen, puheenjohtaja, kehoitti nauttimaan kuvista ja pöydän antimista. Seurasin tilannetta. Avajaisyleisö oli keskittynyt vain valokuviin ja tarjoilupöytämme sai odottaa kauan ennenkuin ensimmäinen vieras aloitti herkuttelun. Tarjoilu oli reilua retkievästä, jota valokuvaajat ottavat luontoon mukaansa; karjalanpiirakoita, munavoita, ruisleipää ja kotimehua. Kyllä lopulta kaikki kelpasi.

Näyttely on auki vielä maaliskuussakin, joten sinne ehtii katsomaan hitainkin. Tervetuloa!