Arkisto » lokakuu, 2016 «

Ainakin olisi tarkoitus, mutta vaikeaa se on. Maata kaivetaan siellä täällä. Erilaisia maaperäisiä kasoja siunaantuu tuossa tuokiossa, samoin kaivantoja. Maanomistajan lupaakaan ei tarvita.

Mielenkiintoiseksi ja pelottavaksi kaivaminen tulee, kun se alkaakin koskea omaa tonttia. Päivänä muutamana sain tiedon, että tonttini läpi oli tehty kartta naapurin vesi- ja viemärisuunnitelman takia. Kukaan ei toistaiseksi ole ottanut yhteyttä; kartassa ei ollut tilaajan puumerkkiä. Kartan mukana ei ollut myöskään selvitystä aikomuksista.

Ajattelepa itse, jos tonttisi läpi suunnitellaan minkä tahansa linjan vetämistä. Maansiirto vaatii n. 8-10m leveän uran isoilla koneilla. Linja tulisi kulkemaan puutarhasi läpi asuinrakennuksen ja saunan välissä. Kukaan ei vain kerro mitään suunnitelmasta sinulle. Miten reagoisit?

Sisarteni maiden läpi kaivettiin linjasto ilman lupaa. Tällaistahan voi tapahtua myös sinulle! Eikö niin, jos yrittäjät vain linjasta päättävät keskenään. Ja kenestä tehdään syyllinen, jos maanomistaja uskaltaa valittaa.