Arkisto » syyskuu, 2018 «

Porosalmelle rakennettiin asfalttitie ja kun se oli valmis alettiin puhua sähköistämisestä. Valot pitää saada, että on turvallisempaa. Samalla voidaankin sitten upottaa sähkökaapelit tienvarteen! Ihanaa ja tarkoituksenmukaista! Porosalmella saadaan uudistuksia koko ajan. Kiitos matkailun tarpeiden. Yksi pieni ongelma vain vaivaa. Näistä uudistuksista ei meille Porosalmen asukkaille kerrota ennenkuin jälkikäteen. Vasta sitten, kun päätökset on tehty ja/tai työt aloitettu. Puhumattakaan tarvittavien maankäyttölupien sopimuksista. Nythän taas kerran sellaisia ei muka tarvitse lainkaan allekirjoittaa. Ja jos siitä menet valittamaan, ettei ole informaatiota, olet kehityksen tiellä ja vaikea ihminen.

Olisi ihan mukava tietää, kuinka päättäjät suhtautuisivat oman kylänsä massiiviseen muuttamiseen; omien alueidensa käyttämiseen luvatta; turismin kasvuun. Porosalmi on pieni kylä. Se on vuosisatoja kuulunut Heiskasille ja nyt tänne rakennetaan ja rakennetaan erilaisia turistikohteita. Tämä on muidenkin Heiskasten reviiriä eikä vain matkailuyrittäjien. Meillä on syviä tunteita erilaisiin paikkoihin, joista olemme olleet ylpeitä. Nyt ne ovat vain turistien käytössä tai kai sitä voi mennä jos maksaa taksan mukaan.

Olemme ehdottaneet vaikka kuinka monta kertaa, että kyläläisille järjestettäisiin informaatioilta tai päivä, jossa yrittäjät ja kunnan edustajat kertoisivat tulevasta. Tätä ei tapahdu. Kuitenkin sanotaan ja tiedetään, että ihmisten mielipiteiden kuuleminen ja asioista tiedottaminen ajoissa antaa paremmat edellytykset muutokselle mille tahansa projektille.