Mietin sanaa nylkeä. Miten sitä kuvaillaan synonyymisanakirjassa, Wikipediassa tai sanaristikkosynonyyminä. Löysin seuraavat selitykset: kettää, kyniä, riistää, skalpeerata, ylihinnoitella, veloittaa liikaa, ukottaa, huiputtaa, kiskoa, ryöstää, ryövätä

kettää, kyniä, riistää, skalpeerata, ylihinnoitella, veloittaa liikaa, ukottaa, huiputtaa, kiskoa, ryöstää, ryövätä..

Ajatus tuli eilen mieleeni, miten kuvailla miltä tuntuu, kun oma lähiympäristö muuttuu, jos ei päivittäin, niin viikoittain yhä riisutummaksi. Toinen nykyaikaisempi ajatus sanalle nylkeä on kehittää. Tarkoitushan kehittämiselle on ilmeinen – tienata enemmän. Samalla vain käy niin, että paikka jota kehitetään, on menettänyt luonnon tilansa ja miten minusta tuntuu, että myös arvonsa. Takaisin et ikinä saa sitä mitä paikka oli ennen, miltä se tuntui, mitä siellä kasvoi, milta siellä tuoksui. Menetät myös muistosi, koska muutos on niin raju, ettei paikka ole enää sama. Ihmettelen yhä enemmän sitä, mitä tarkoittaa oikeasti sana elämys.

Ei kommentointia.