Ihana kesä, joka on kääntymässä syksyyn. Olen varjellut niittyjäni ja kukkiani ja palkintona on perhoset, jotka lentelevät kymmenittäin pihallani. Olen nähnyt, nauhuksissa varsinkin, toistakymmentä sitruunaperhosta, muutaman neitoperhon ja amiraaleja yhtä aikaa lentelemässä. Eräänä iltapäivänä tosin päivysti myös pikkulintu perhosieni lentoa ja nappasi niitä helposti. Olen nähnyt pihallani ruutuperhosen ja keisarinviittoja. Keisarinviitat eivät ole ollenkaan harvinaisia. Joka vuosi niitä lentelee aivan pihapiirissä. Valokuvien ottaminen on tunnistamisen kannalta oleellista. Ruutuperhosta en ollut aiemmin nähnyt, sehän ei ole ollenkaan tavallinen Suomessa.

Perhosia varten annan nokkosten ja ohdakkeiden kasvaa puutarhan reunustoilla. Aiemmin en tiennyt, että nämä kasvit ovat tärkeitä perhosten elämälle. Nyt kun tiedän, vaalin niitä tärkeinä kasveina, vaikka eivät ole niitä kauneimpia.

Tänä kesänä en ole pahemmin törmännyt hirvikärpäsiin enkä paarmoihin. Marjankeruu on onnistunut mukavissa merkeissä. Hyttysiäkään ei ole ollut aivan kamalasti. Heinäkuussa satoi, mutta elokuun päivien jälkeen, tunuu, että olisi ollut vain kaunista koko kesän.

Ei kommentointia.