Maalaaminen kävi loppujen  lopuksi käden käänteessä, koska sää sen päätti.

Olin tänään aikeissa olla talossa vain hetken verran, mutta sain vierailijoita ja keskustelu vei aikansa. Vieraiden jälkeen sää alkoi näyttää jopa uhkaavalta ja sateiselta. Helluntain uhkea kesän aloitussää oli vain muisto. Niinpä aloitin maalauksen. Värin olin valinnut grunge-lattian mukaan – harmaa rauhoittaa.

Maalasin ja maalasin. Söin suolakekseja ja join vettä. Maalasin salongin ja etuhuoneen ruskean seinän lilalle vivahtavaan siniseksi. Lopputulos viehätti.

Etuhuone eteishuoneena oli kutsuva ja rauhoittava. Salonki muuttui intiimimmäksi ja herkemmäksi.

Lopulta sää muuttui sen verran, että uskalsin lähteä  pyöräillen kotiin päin. Pisaraakaan ei satanut. Eiliseen Helluntai säähän verrattuna ulkona oli kylmä, mutta pärjäsin kotimatkan. Kahdeksan työtunnin jälkeen maistui ruokakin. Huomenna on levättävä ja tehtävä kevyitä kotitöitä – valokuvat näyttelyyn on joskus valittava. Ehkä huomenna on se päivä.

Ei kommentointia.