Musta Enkeli on kärsijä tai kärsinyt. En tiedä oikein itsekään kumpiko.

Se on ilmestynyt maalausteni joukkoon pari vuotta sitten, enkä muistanut sitä lainkaan kaivaessani kaappejani näyttelyä varten.

Valkoiset enkelit ovat ilmeisesti suojelusenkeleitä, mutta keitä ovat mustat?

Itselläni ei ole varmaa selitystä.

”Uneksija” on muutaman vuoden takainen maalaus. Se jatkaa sarjaani Koivuttaret.  Kasvoin Porosalmella talossa, jonka pihamaata hallitsi18 riippakoivua. Koivujen alla, riippojen sisällä, leikimme niin monenlaisia leikkejä aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Koivujen alla siellä oli aivan omanlaisensa tila, myös mielikuvitukselle.

Pihan niittykukat ja ahomansikat perhosparvineen tekivät lapsuuteni leikkipaikoista unohtumattoman kauniita. Niistä ei ole jäljellä enää mitään. Vanhat ”koivuttaret” ovat kuolleet, vain muistoissani ne elävät.

Ei kommentointia.