Eilen eteeni ponnahti internetin ihmeellisiltä sivuilta lasten kirjojen sivut. Etsin tietoja Porosalmelta ja Peonsaaresta ja sivut ponnahtivat itsestään auki. Ja sieltä löysin talollinen Karl Albin ja Erika Heiskasen perheen tietoja samoin kuin siltavouti Vartiaisen perheen tiedot. Samalla sivulla olivat myös piikain, renkien ja torppareiden perheiden tiedot. Se tuntuu mukavalta, kun se mistä on kuullut, löytyy kirkonkirjojen sivuilta ja todistaa asiat todeksi. Tiesin sivuista jo vähän aiemmin kun etsin Emil Tolvasen syntymäpaikkaa. Emilhän syntyi Ahvensalmella lampuotilaisen poikana.Hulda-Maria Heiskanen, isotätini, oli syntynyt samassa kuussa Porosalmella, Rantasalmella. Kuvassa laiturilla viimeisenä seisoo tätini Hulda-Maria; kuvan ottaja Emil Tolvanen. Emilin kuva on ns. selfie.

Ei kommentointia.